0
0

Сало – один із найулюбленіших делікатесів серед традиційної рецептури страв української кухні. Найкраще воно смакує з Іберійської породи свиней – це єдина одомашнена порода в Європі, що вільно пасеться і є частиною старої екосистеми, яка збереглася виключно в південно-західних областях Піренейського півострова, а саме в Іспанії, центральній та південній частині Португалії. Там земля багата на жолуді з черевного дуба, жовчного і коркового дуба, якими харчуються свині.
Саме таке харчування сприяє накопичуванню внутрішньомʼязового і епідермального жиру, що пояснює його високу якість.

У стародавні часи сало використовувалося в якості джерела жиру і білка, а також як консервант. Сьогодні іберійське сало є популярним делікатесом, який цінується за свій вишуканий смак і аромат.

Іберійське сало можна їсти як самостійну закуску, так і використовувати в різних стравах. Його часто додають в супи, рагу, омлети, салати та інші страви.

Іберійське сало є корисним продуктом. Воно містить багато білка, вітамінів і мінералів. Також, сало є хорошим джерелом жирних кислот Омега-3 і Омега-6, які корисні для здоров’я серця і судин.

На сьогоднішній день іберійців залишилося вкрай мало, тому ведеться суворий облік. Відомості про кожне народжене порося заносяться в Національну реєстраційну палату, де зберігаються всі дані про батьків і місце народження, тому чітко ведеться підрахунок поголів’я.

Ми використовуємо сало іберійської породи свиней. Тому ви можете бути впевнені в якості нашої продукції Palko, переглянувши сертифікат нижче 👇

 

 

успішно додано
fire перейти до кошика
Ваш Кошик